Primaria comunei Comana:

Str. Principala nr. 46, jud. Constanta

cp. 907190

Telefon: +40/241/767.130

 
Acces rapid:

- Prefectura judetului Constanta

- Consiliul Judetean Constanta

- Presedintia Romaniei

- Guvernul Romaniei

- Senatul Romaniei

- Camera Deputatilor

 

Analiza Trafic.ro:

 

Click pentru prognoza meteo pe zona Constanta

 

Accesul liber la informatie este un drept al fiecarui cetatean, reglementat prin Constitutie. Tehnologia ne ajuta acum sa fim mai aproape de locuitorii pe care trebuie sa ii deservim si cred ca prin acest site vom reusi sa imbunatatim relatia dintre administratie si cetatean ...

 

primar Gheorghe GRAMENI


 

Studiind documentele si lucrarile geografice de pana in secolul XX, reiese ca ”asezarea” Mihai Viteazu a suferit de-a lungul anilor un proces de migrare din vatra veche spre cea care o analizam noi astazi.
     Fosta asezare Sariurt , asa cum era numita in vechile documente, ca toate localitatile din Dobrogea, si-a mutat “ vatra satului “ in functie de necesitudini.
     Informatii din secolul al XIX-lea pozitioneaza satul Sariurt la o distanta de 65 km de portul la Dunare - Tulcea si 29 km de cea mai infloritoare si fosta capitala a Dobrogei – Babadag, pe malurile apusene ale lacurilor Zmeica si Sinoe.
     Astazi “Cartea Verde a judetului Constanta” situeaza localitatea Mihai Viteazu in partea de nord-est a judetului, la o distanta de 60 km de portul la Marea Neagra - Constanta, pana la limita cu localitatea Baia din judetul Tulcea, si detine impreuna cu localitatea Sinoe o suprafata teritorial administrativa de 20607 ha, din care 10194 ha reprezinta ape, respectiv – lacul Sinoe.
    Din punct de vedere geografic face parte din cadrul Complexului Razelm – Sinoe, important obiectiv turistic, situat la marginea sudica a Podisului Casimcea, podis cu o altitudine cuprinsa intre 200-250 m.
    Drumurile actuale dezvoltate inca din antichitate, asigurau legatura dintre cetatea Histria si vatra localitatii si erau strabatute de convoaiele armatei turcesti, in trecerea lor spre garnizoana Babadagului. Numite la inceputul secolului XX, “sosele vecinale” si “drumuri naturale”, acum aceste drumuri au devenit culoare europene, nationale si judetene.

Mai multe detalii poti afla din Strategia de Dezvoltare a Comunei (.pdf)

 

 

| Acasa | Localizare | Populatie | Istoric | Economie | Patrimoniu | Cont@ct |

.: vizualizare optima: 1024/768 px, IE6 sau Firefox2, flash, .pdf reader :.

2019 © Primaria comunei Mihai Viteazu.
   v2.0   Toate drepturile rezervate.
  .: un produs SAAR SURFACES :.